Spreker Vedrana Braut

Vedrana Braut

dr.

Dr. Vedrana Braut is oprichter en hoofd van de privégroepspraktijk Dot Dent in Matulji in Kroatië sinds 2014. Ze is sinds 2010 als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het departement orale chirurgie en stomatologie van de universiteit van Bern in Zwitserland.

Zowel haar professioneel interesseveld als haar wetenschappelijke publicaties refereren naar dentale occlusie, esthetische dentale materialen en prothetisch herstel met implantaten.

Dr. Braut verdedigde haar research-doctoraat aan de universiteit van Genève in Zwitserland en specialiseerde zich in de prothetiek aan de universiteit van Zagreb in Kroatië.

Ze voltooide het ITI-scholarship programma aan de University Dental Clinic in Bern onder het mentorschap van professor Daniel Buser. Dr. Braut leidt ITI-studieclubs en opleidingen prothetiek met behulp van het Straumann implantsysteem in Kroatië.

Dr. Braut heeft ook meerdere publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, waaronder de International Journal of Periodontics and Restorative Dentistry, Collegium Antropologicum en Quintessence International.

Ze is een actief lid van de Croatian Dental Chamber (HKDM), de Croatian Society of Prosthodontists (HDSP), de European Prosthodontics Association (EPA) en het International Team of Implantology (ITI).