Jeroen Van Dessel

dr.
Linkedin

Jeroen Van Dessel behaalde een Master in Biomedische Wetenschappen en een Master in Advanced Medical Imaging aan de KU Leuven.

Als FWO-aspirant doctoreerde hij in de Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is actief in het domein van dento maxillo faciale radiologie binnen de afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie van het UZ Leuven en de OMFS-IMPATH onderzoeksgroep aan de KU Leuven. Daarnaast coördineert hij het Instituut voor Orale en Maxillo Faciale Chirurgie Onderwijs en Training (www.iomfcot.be).

Hij is bestuurslid van de Europese Academie voor Dento Maxillo Faciale Radiologie (EADMFR).

Hij ontving de COB Oral Research Award (2013), EADMFR Oral Research Award (2012; 2014), de EUNETHYDIS Sagvolden Award (2015), de EADMFR Research Fellowship (2016), de ECNP Junior Research Award (2018) en OMFS-IMPATH Young Talent Award (2019).

Als gastonderzoeker was hij verbonden aan de Universidade de São Paulo (Brazilië), Pontificia Universidade Catolica do Parana (Brazilië) en Karolinska Institutet (Zweden). Zelf publiceerde hij meer dan 40 artikels in internationale tijdschriften.