Jan Berghmans

Jan Berghmans werd geboren in Leuven in 1960. Hij liep klassieke humaniora in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel en studeerde magna cum laude af als tandarts aan de Vrije Universiteit Brussel in 1983.

Jan is medeoprichter en voorzitter van de oudste Belgische endodontievereniging, de Flemish Society of Endodontology (FSfE). Hij is gecertificeerd lid van de European Society of Endodontology (ESE), was landverantwoordelijke voor België bij ESE en IFEA (International Federation of Endodontic Associations) en is erelid van de Bulgaarse Vereniging voor endodontologie.

Jan beoefent exclusief endodontologie in de MegaBite & Co verwijspraktijken in Brussel, Leuven en Hoeilaart en is een veelgevraagd nationaal en internationaal spreker. Hij is tevens gastdocent in de postgraduaatopleiding endodontologie aan de Faculdade de Medecina Dentária de Universidade de Lisboa en de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid. Hij is stichter van de interdisciplinaire verwijspraktijken Megabite & Co.

Jan Berghmans neemt samen met dr. Marco Gresnigt, dr. Ventseslav Stankov en prof. dr. Peter De Coster deel aan een interactieve sessie Behandelplanning: ‘Battle of concepts’.