Spreker Jan Frederik Güth

Jan-Frederik Güth

prof. dr.

Jan-Frederik Güth behaalde zijn diploma tandheelkunde met hoogste onderscheiding in 2008 aan de Ludwig-Maximilians-universiteit in München en werd benoemd tot hoogleraar in 2014 aan diezelfde universiteit. 

Hij is sinds 2021 directeur en afdelingshoofd van het Centrum voor Prothetiek voor Tandheelkunde en Orale Geneeskunde van de Goethe-universiteit in Frankfurt am Main. Daarnaast is hij ook sinds 2015 plaatsvervangend directeur op het departement Prothetiek van de Ludwig-Maximilians-universiteit.  

In 2013 was hij gastonderzoeker aan de universiteit van Zuid-Californië (met Pascal Magne) en gespecialiseerd op het vlak van Prothetiek (DGPro, de Duitse vereniging van Prothetiek) en Implantologie (voornamelijk Implantprothetiek; DGI-Deutsche Gesellschaft für Implantologie im Zahn- Mund- und Kieferbereich). 

Zijn interesse en onderzoek gaat vooral uit naar de digitale druktechnnologie en workflows, CAD/CAM, esthetiek en prothetische materialen. 

Hij is de auteur van meer dan 75 internationale publicaties en geeft op nationaal en internationaal vlak meer dan 40 lezingen en cursussen per jaar. 

Wat kan je verwachten van prof. dr. Güths lezing? Ontdek het in onderstaande teaser!